Maitake - grifola frondosa 100ml extrakt

Kód: 67
100% BIO Tekutý extrakt
Neohodnoceno
Skladem (10 ks)

Detailní informace

Detailní popis produktu

Organický Maitake - kapalný dvojitý extrakt z maitake

- Inovativní houbové doplňky nové generace
- nový, inovativní proces extrakce
- kombinuje výhody extrakce ethanolem, studenou i teplou vodou
- konečný produkt je bez alkoholu
- vylepšená biologická dostupnost - sloučeniny hub mohou být tělem vstřebávány snadněji
- 100% přírodní, veganské ingredience pocházejí z ekologického zemědělství
- naše tekuté extrakty obsahují pouze sloučeniny hub Maitake a veganský glycerin
- bez přidaného cukru (obsahuje přirozeně se vyskytující cukr 1)
- bez chemicko-syntetické, radioaktivně-jaderné a mikrobiálně-bakteriální kontaminace 2.

1) Houby Maitake používané pro tyto produkty obsahují přirozeně se vyskytující sacharidy a cukry, včetně polysacharidů / beta glukanů)
2) Podle analýz skupiny AGROLAB naše kapalné extrakty neobsahují pesticidy, PAH (polycyklické aromatické uhlovodíky - plastifikátory) a radioaktivní jaderné záření. To znamená, že tyto látky jsou nejen pod zákonem stanoveným limitem, ale jsou v našich výrobcích nezjistitelné. Podrobné laboratorní analýzy jsou k dispozici na vyžádání. 

OBSAH:

100ml tekutého dvojitého extraktu z organických hub

Doporučený příjem:

Vezměte denně 5 ml (1 čajovou lžičku) tekutého extraktu rozpuštěného ve sklenici vody nebo džusu, 30 minut před jídlem. Během období zvýšených požadavků na živiny lze denní příjem zvýšit až dvakrát denně na 10 ml (dvakrát denně, ráno a večer vždy 2 čajové lžičky).

Díky lepší biologické dostupnosti může tělo pouze s jednou čajovou lžičkou (5 ml) našeho nového tekutého extraktu resorbovat stejné množství polysacharidů a dalších hub, jak je tomu z přibližně 38 tobolek v prášku.

Naše tekuté extrakty Maitake se vyrábějí pomocí jedinečného, ​​speciálně vyvinutého extrakčního procesu. Tato nová výrobní technologie odlišuje naše výrobky od všech běžných standardních doplňků hub na trhu. Pomocí této nové technologie je poprvé možné z houby extrahovat všechny organické a neorganické sloučeniny Maitake a koncentrovat je v kapalné formě. Výsledkem je holistický doplněk hub nejvyšší kvality.

Dříve dostupné práškové extrakty, které se vyrábějí jednoduchým procesem extrakce horkou vodou, obsahují pouze ve vodě rozpustné sloučeniny hub, zejména polysacharidy. Další cenné přísady, které jsou lipofilní, jako špatně ve vodě rozpustné terpenové sloučeniny, včetně vysoce aktivních triterpenů a lipofilních vitamínů, neobsahují práškové extrakty.

Naše nové tekuté extrakty z hub Maitake obsahují kromě polysacharidů a peptidoglykanů také různé další přísady do hub, jako jsou aminokyseliny, triterpeny, minerály (Ca, P, Na, K) a stopové prvky (Fe, Zn, Cu, Mn, Se) jako stejně jako vitamíny (ergosterol). Nový vzorec také zvyšuje biologickou dostupnost, což znamená, že látky obsažené v extraktech mohou být tělem lépe a snadněji resorbovány a využity. Náš nový a inovativní výrobní proces vede k produktu, který obsahuje celé spektrum aktivních houbových ingrediencí ve vysoce koncentrované tekuté formě, kterou může tělo optimálně resorbovat.

Inovativní proces extrakce
Houby Maitake pro naše výtažky jsou pěstovány na certifikovaných surovinách dodávaných ze 100% ekologického zemědělství. Po sklizni jsou houby jemně vysušeny, aby se sloučeniny co nejvíce konzervovaly. Dalším krokem je alkoholová extrakce. Jako extrakční činidlo používáme pouze čistý organický ethanol destilovaný z ekologicky pěstovaných obilovin. Tento krok extrakčního procesu trvá několik dní, během nichž se z hub extrahují přísady rozpustné v alkoholu. Poté se houby filtrují a připravují na další krok. Alkohol se z extraktu odstraní destilací, aby se zajistilo, že konečný produkt je nealkoholický. Dalším krokem je extrakce vodou, tento proces rozpouští ve vodě rozpustné přísady z materiálu hub. Na konci výrobního procesu se oba extrakty spojí a homogenizují s organickým glycerinem vyrobeným ze slunečnicových semen. Glycerin je přírodní materiál přátelský k tělu, který chrání molekuly vitamínů a minerálů a zabraňuje ztrátě kvality a rozkladu aktivních látek během skladování. Zlepšuje také vstřebávání přísad, a to i při střevních potížích, a dodává tekutině příjemnou chuť.

O HOUBÁCH

Vědecký název: Grifola frondosa

Synonyma: houby: Beraní hlava, Ovčí hlava, Signorina, Maitake, Kumotake, Huai Su Gu

Přirozené stanoviště:

Všude se vyskytuje zejména na pařezech nebo na bázi odumřelých listnatých dřevin, jako jsou duby, jilmy, černé dřevo, javory, modříny a buky. V několika případech byla Maitake nalezena také na borovicích.

Vhodný substrát:
Nejvhodnější dřeviny: dub, buk, javor, bříza, jilm. 

Použití:
Jedlá houba, vitální houba.

Zejména v Asii je houba Maitake po staletí známá jako velmi zvláštní a jedinečná houba. Jeden z důvodů je spatřován v její dumose, tj. keříčkovitém tvaru, díky němuž houba dokonale zapadá do svého okolí - výborné maskování. Další důvod spočívá v jejích složkách, které jsou tak vzácné, že sběratelé ve staré Asii přísně tajili místa nálezu.
Dnes je zejména v Asii a v evropsko-americké oblasti Maitake známá jako chutná masitá jedlá houba, která se vyznačuje také vysokou výživovou hodnotou a léčivými vlastnostmi. Z tohoto důvodu se této houbě dostává také stále větší farmaceutické pozornosti a v posledních několika letech se stala cenným objektem výzkumu v korejských, japonských a amerických studiích. Plodnice mají hnědavou až tmavě šedou barvu. Z každého kmene houby vyrůstá mnoho překrývajících se klobouků o průměru 2-10 cm. Mladé plodnice mají velmi lahodnou chuť. Plně vzrostlé Maitake lze sušit a připravovat jako čaj. Za zvlášť dobrých podmínek vytváří Grifola frondosa plodnice o hmotnosti 500 g a více. Hlavními účinnými složkami Grifola frondosa jsou polysacharidy jako beta-glukan, grifolin a grifolan a vysoké množství ergosterolu (provitaminu D).

Produkt vznikl ve spolupráci s těmito partnery:

Bild6.jpe 

Mikrobiologickým ústavem
Univerzity v Innsbrucku, Rakousko
Kontakt: Univ.-Prof. Dr. Ursula Peintner

Farmaceutickým ústavem / Farmakognonosií
a Centrem pro molekulární biologie Innsbruck,
University of Innsbruck, Rakousko
Kontakt: A. Univ.-Prof. Dr. Judith M. Rollinger

botanickým institutem tje,
University of Innsbruck, Rakousko
Kontakt: Mag. Cäcilia Lechner Pagitz

mrca_logo

MRCA Mushroom Research Center Austria GmbH

ADSI_logo

Austrian Drug Screening Institute GmbH

 header_top_logo_uniwien

Cell Imaging and Ultrastructure Research University ve Vídni, Rakousko Kontakt: Ao Univ. Prof. Dr. Irene Lichtscheidl

CE_cemit_UT_4C_klein

Cemit Center of Excellence in Medicine a IT GmbH

Upozornění

Nepřekračujte doporučenou denní dávku. Doplněk stravy není určen jako náhrada pestré a vyvážené stravy. Uchovávejte mimo dosah dětí. Skladujte v suchu a temnu, při teplotě do 25 °C.

Při těhotenství, kojení, užívání léků se poraďte se svým lékařem dříve, než začnete přípravek používat. Podávání dětem do 3 let doporučujeme konzultovat s lékařem.

Evropská legislativa nám bohužel zakazuje uvádět na našem webu informace o léčivých účincích produktů z vitálních hub. 

Společnost Tyroler Glückspilze® vyrábí hodnotné houbové produkty pro potravinářství, lékařství a zemědělství. Sortiment společnosti Tyroler Glückspilze® zahrnuje vitální houby v bio kvalitě jako potravinové doplňky, bio jedlé houby, mykorhiza hnojiva pro rostliny, ale také houbový podhoubí ("semena" hub), substráty, houbové kultury a vše pro pěstování hub pro komerční pěstitele i domácí zahrádky. Výroba probíhá v nejlepší bio kvalitě v čisté kultuře v Tyrolsku, používají pouze suroviny, které pocházejí z ekologického zemědělství, převážně od regionálních dodavatelů.

Tyroler Glückspilze® je jediným dodavatelem, který nabízí tak široký sortiment jedlých a vitálních hub, mykorhiz a houbových výtrusů v nejlepší bio kvalitě a z Rakouska - rozmanitost a kvalita produktů je v Evropě jedinečná.